Renewal manager Ares Hamid: "Vanaf de start voelde ik me een volwaardig lid van het team"

Gepubliceerd op 5 april 2023 door Ares Hamid, Renewal Manager, EPLAN B.V.

Zijn twee stages bij EPLAN bevielen Ares Hamid zo goed, dat hij na zijn studie meteen weer bij EPLAN aan de slag ging. Hij doorliep een internationaal traineeship en ontwikkelde zich daarna tot de eerste EPLAN Renewal Manager wereldwijd. Waarom koos Ares voor EPLAN? En wat maakt dat hij na bijna vijf jaar nog steeds met veel plezier bij ons werkt?

“Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel twijfels had toen ik in 2019 begon aan mijn eerste meewerkstage sales binnendienst. Was de branche niet te technisch?”, zegt Ares Hamid, Renewal Manager & Customer Success Manager bij EPLAN. Maar al snel verdwenen deze twijfels als sneeuw voor de zon. “Voornamelijk omdat ik als stagiair meteen hetzelfde werk deed als de andere salesmedewerkers. Zo werd ik van de ene op de andere dag meegenomen in mailwisselingen en naar klantgesprekken. Daardoor voelde ik me vanaf de start een volwaardig lid van het team. En technische kennis bleek bij lange na niet het belangrijkste, want sales is echt mensenwerk.”

Serieus genomen

Toen Ares begon met zijn meewerkstage hanteerde EPLAN net een nieuwe manier van facturatie: een opdracht werd niet in een keer gefactureerd, maar per uitgevoerde dienst of uitgeleverd product. Daarom vroeg EPLAN hem als stageopdracht om een forecast-model (Order, Intake en Omzet) te ontwikkelen dat aansluit bij de nieuwe facturatiemethode. Ares ontwikkelde een forecast-model in Microsoft Excel waarmee EPLAN de toekomstige omzetstroom gericht kan voorspellen. Deze voorspellingen worden onder andere gebruikt om resources efficiënt in te zetten. “Mijn model wordt nu – ruim vier jaar later – nog steeds gebruikt. Daaruit blijkt wel dat EPLAN stagiaires en starters serieus neemt en inzet voor werkzaamheden die echt businesswaarde toevoegen.”

De toekomst bespreken tijdens de lunchwandeling

Toen Ares na zijn tweede afstudeerstage ging solliciteren, klopte hij eerst bij EPLAN aan. Niet via een uitgebreide procedure op basis van zijn cv-selectie en een fancy brief, maar door middel van een lunchwandeling met de directeur. Daar bespraken zij de opties voor de toekomst. Bij sales was toen geen functie vrij, maar wel in het traineeship. “Dit is typerend voor de open cultuur bij EPLAN. Je kunt altijd bij iedereen aankloppen en de lijntjes zijn kort”, vertelt Ares. Dat geldt niet alleen voor het contact met leidinggevenden, maar ook met collega’s op andere afdelingen. “Iedereen is aanspreekbaar. Als ik een vraag voor marketing heb, loop ik naar de overkant. Dat is wat makkelijker dan mailen.”

Vrijheid

In zijn huidige functie als Renewal Manager is Ares verantwoordelijk voor het verbeteren van de klanttevredenheid. “Het is mijn taak om de klanttevredenheid te verhogen, zodat klanten jaarlijks weer voor EPLAN kiezen. Hoe ik daarbij te werk ga, is erg flexibel. Deze vrijheid spreekt mij erg aan en haalt het beste in mij naar boven.” Niet alleen Ares, maar ook zijn collega’s zijn vrij om hun functie grotendeels naar eigen inzicht in te vullen. “Begrijp me niet verkeerd; iedere sales-, marketing- of support-medewerker heeft wel zijn eigen taken, maar daarnaast mag je zelf bepalen hoe je jouw werkzaamheden aanpakt. Heb je een goed idee – bijvoorbeeld voor een nuttige training of nieuwe, efficiënte werkwijze? Dan staat iedereen daarvoor open.”

De vrijheid en open cultuur bood Ares de ruimte om zijn ambities, zowel als Binnendienst Medewerker als Renewal Manager, op zijn geheel eigen manier waar te maken. “Zo moet ik nu klanten helpen om met de EPLAN oplossingen zo succesvol mogelijk te zijn. Dat is een heel brede taak, die ik zelf mag invullen. Juist dat maakt mijn werk als Renewal Manager zo interessant.”

Is werken bij EPLAN wat voor jou? Bekijk welke vacatures er openstaan of stuur ons een open sollicitatie

Auteur

Ares Hamid

Renewal Manager, EPLAN B.V.

Werken bij EPLAN?

WEPLAN! Iedere dag werken wij samen met veel passie aan mooie projecten voor toonaangevende bedrijven. Samen met onze klanten kijken wij continu naar de mogelijkheden om engineeringsprocessen te optimaliseren. Om dit mogelijk te maken staat jouw talent voorop en bieden wij jou tal van mogelijkheden om jouw talent verder te ontplooien.

Bekijk de vacatures

Ontdek het EPLAN team!

Meer blogs

Support Engineer Roy Jansen beantwoordt de vraag achter de vraag

Support Engineer Roy Jansen beantwoordt de vraag achter de vraag

Het zijn gouden tijden voor engineers: door de voortschrijdende technologie biedt hun vak steeds meer mogelijkheden. Daarnaast groeit de vraag naar technische personeel. Leuk werk genoeg dus! Waarom koos Support Engineer Roy Jansen uit alle openstaande vacatures juist voor Eplan?
Meer lezen
EPLAN Office Sales Engineer Marco Theunissen:

EPLAN Office Sales Engineer Marco Theunissen: "Het geeft mij veel energie om klanten echt te helpen”

EPLAN stelt de klant centraal. Dat betekent ook dat Sales Engineers bij EPLAN een iets andere aanpak aanhouden. “Wij hebben een adviserende rol. Daar voel ik mij erg prettig bij. Ik zou het vervelend vinden om oplossingen aan te dragen waar een klant weinig aan heeft, puur om te verkopen. Dat zit niet in mij aard,” zegt Marco Theunissen.
Meer lezen
EPLAN Office Assistent Petra Willemsen:

EPLAN Office Assistent Petra Willemsen: "Werk met veel vrijheid, verantwoordelijkheid en eigen initiatief"

Hoe kunnen we nog klantvriendelijker zijn naar onze klanten? En welke werkprocessen kunnen efficiënter? Met haar 15 jaar ervaring bij EPLAN doet Petra Willemsen (61) meer dan een gemiddelde Office Assistent. In dit blog lees je wat zij als Office Assistent-plus doet en wat haar werk zo interessant en afwisselend maakt.
Meer lezen
EPLAN Account Manager Paulus van Dreumel:

EPLAN Account Manager Paulus van Dreumel: "Ik vertel het EPLAN verhaal vanuit een andere hoek"

Als EPLAN Accountmanager regio Zuid Machinebouw komt Paulus van Dreumel bij veel bedrijven over de vloer. Soms omdat ze hem uitnodigen en soms omdat hij zelf contact zoekt, maar altijd met een dosis gezonde interesse in hun organisatie en werkwijze. Wat voor gesprekken voert hij daar en wat vindt hij zo interessant aan zijn werk?
Meer lezen
Renewal manager Ares Hamid:

Renewal manager Ares Hamid: "Vanaf de start voelde ik me een volwaardig lid van het team"

Zijn twee stages bij EPLAN bevielen Ares Hamid zo goed, dat hij na zijn studie meteen weer bij EPLAN aan de slag ging. Hij doorliep een internationaal traineeship en ontwikkelde zich daarna tot de eerste EPLAN Renewal Manager wereldwijd. Waarom koos Ares voor EPLAN? En wat maakt dat hij na bijna vijf jaar nog steeds met veel plezier bij ons werkt?
Meer lezen
Stagiair Daniël van Kooi: “Stage was leerzaam en super leuk.”

Stagiair Daniël van Kooi: “Stage was leerzaam en super leuk.”

Wat er zo leuk is aan stagelopen? Je leert bedrijven kennen die je anders nooit zou leren kennen. Zoals EPLAN. Daniël van Kooi, derdejaars student commerciële economie, mocht vijf maanden meedraaien op de afdeling Sales binnendienst en raakte gefascineerd door deze nieuwe wereld. Zou hij bij EPLAN willen werken? “Nou, als ze het vragen, ga ik daar echt heel serieus over nadenken.”
Meer lezen
EPLAN Nederland scoort top 10 positie Best Workplaces van Nederland

EPLAN Nederland scoort top 10 positie Best Workplaces van Nederland

EPLAN Nederland is officieel benoemd tot Best Workplace door Great Place to Work! Op maandag 30 mei 2022 kregen we het officiële certificaat overhandigd en veroverde EPLAN de zesde plek in de top 10 van Best Workplaces in Nederland. Een benoeming om trots op te zijn, maar waarom vinden we dat eigenlijk zo belangrijk? Directeur Roger Scholtes en Manager HR André Verstegen leggen het uit.
Meer lezen
Een solide basis en waarmaken wat je belooft

Een solide basis en waarmaken wat je belooft

Ruim dertig jaar is in de wereldgeschiedenis niet zo lang. Maar in de wereld van de software staat drie decennia geleden min of meer gelijk met terug naar de steentijd. Ik kijk met genoegen terug op een tijd waarin EPLAN als pionier in Nederland voet aan de grond probeerde te krijgen. Dat lukte door waar te maken wat in de brochure stond.
Meer lezen
Wim Veenvliet zoekt de perfecte match

Wim Veenvliet zoekt de perfecte match

Sinds kort is Wim Veenvliet voor Rittal en EPLAN op zoek naar passende kandidaten om vacatures te vervullen. Hij kende beide organisaties al, dus weet dat hij op zoek is naar schaarse vaardigheden. “Je gaat uit van harde competenties op een CV, maar het draait uiteindelijk om de soft skills. Die komen pas in een gesprek naar voren.”
Meer lezen
Een kijkje in het leven van een EPLAN Application Consultant

Een kijkje in het leven van een EPLAN Application Consultant

Peter Hooimeijer is sinds 2009 bij EPLAN application consultant voor heel Nederland. De variatie en de vrijheid die deze functie met zich meebrengt zorgt ervoor dat Peter elke dag met veel plezier naar zijn werk gaat.
Meer lezen
Twee bedrijven, één doel

Twee bedrijven, één doel

Rittal en Eplan maken samen onderdeel uit van de Friedhelm Loh Group. Beide bedrijven zijn gevestigd in hetzelfde gebouw in Zevenaar. Voor Debbie Bujak, marketing communicatiespecialist bij EPLAN en Jisca Wemmers, marketing communicatiemedewerkster bij Rittal, is samenwerken dan ook vanzelfsprekend. ''Het is prettig om ideeën te kunnen uitwisselen", zegt Jisca. Debbie bevestigt: "Samen sta je sterk, je stuwt elkaar op naar een hoger niveau."
Meer lezen
Gezamenlijk de schouders eronder om de klant te helpen

Gezamenlijk de schouders eronder om de klant te helpen

Toen Productmarketing Manager Ernest Kappers bij EPLAN kwam, stond industriële software nog in de kinderschoenen. Na meer dan dertig jaar werkt hij hier nog met evenveel plezier en enthousiasme. De Smart Industry-revolutie motiveert hem om oplossingen dicht bij het primaire proces van de klant te bieden.
Meer lezen
Je kunt veel kanten op

Je kunt veel kanten op

In september 2018 werd medewerker Marketing en Communicatie Esmée Heijneman gevraagd om trainee te worden. Dat deed ze graag - en ze kreeg geen spijt. Heijneman, opgeleid in International Communication & Media aan de Hogeschool Utrecht, leerde het afgelopen jaar veel. En ze kijkt nu al uit naar een weekje meelopen op de afdeling Marketing en Communicatie in Engeland.
Meer lezen
Buiten je comfortzone leer je veel

Buiten je comfortzone leer je veel

Mike van Koppenhagen is Inside Sales Representative bij EPLAN. Sinds vorig jaar is hij scrum master. Een leerzame en waardevolle ervaring.
Meer lezen
Meerwaarde in klantproces bereiken

Meerwaarde in klantproces bereiken

Paulus van Dreumel is bij EPLAN accountmanager machinebouw voor Zuid-Nederland. Hij vindt het geweldig om samen met klanten te sparren over de optimalisatie van bedrijfsprocessen.
Meer lezen
Ontmoet ons HR-team

Ontmoet ons HR-team

HRM van EPLAN kenmerkt zich door persoonlijke benadering, passend bij een klein bedrijf en de professionaliteit, die behoord bij een groot bedrijf. Het HR-team werkt in deze twee werelden aan succes met fitte en gemotiveerde medewerkers.
Meer lezen
Process Consulting
Engineering Software
Implementation
Global Support