Stagiair Daniël van Kooi: “Stage was leerzaam en super leuk.”

Gepubliceerd op 7 juli 2022 door Roan Kramer, Office sales engineer, EPLAN B.V.

Wat er zo leuk is aan stagelopen? Je leert bedrijven kennen die je anders nooit zou leren kennen. Zoals EPLAN. Daniël van Kooi, derdejaars student commerciële economie, mocht vijf maanden meedraaien op de afdeling Sales binnendienst en raakte gefascineerd door deze nieuwe wereld. Zou hij bij EPLAN willen werken? “Nou, als ze het vragen, ga ik daar echt heel serieus over nadenken.”

Hoe kwam je bij EPLAN terecht?

“Ik hoorde van EPLAN via een vriend van mijn zus. Hij werkte zelf bij de binnendienst en kon daar heel enthousiast over vertellen. Wat EPLAN precies doet, vond ik eerlijk gezegd knap ingewikkeld. Heel technisch, zeker als je daar geen verstand van hebt. Maar volgens die vriend was dat geen probleem. Het ging om meedraaien en ik zou heel veel gaan leren in een superleuk team. Ik was om.”

Wat deed je bij EPLAN?

“Het team Sales binnendienst ondersteunt de accountmanager in de buitendienst. Ik kreeg een zelfstandige klus. Ik belde een lijst van bedrijven die de afgelopen jaren informatie hadden opgevraagd, maar waar nog geen sales uit gekomen was. Dus ik sprak allerlei mensen: van tekenaar tot directeur. Als iemand meer wilde weten over EPLAN, plande ik een afspraak in met één van de accountmanagers. Daarnaast was er ook tijd om rond te kijken en met collega’s mee te lopen.”

Hoe zag een gemiddelde dag eruit?

“Gelukkig waren de coronamaatregelen nét voorbij en kon ik lekker op kantoor met mensen werken. Ik vond het verrassend leuk om in het ritme van de afdeling mee te draaien. Tussen acht en half negen opstarten met koffie, dan klantvragen in de mail beantwoorden. Om 12 uur pauze, eerst even wandelen met collega’s en daarna samen lunchen in het bedrijfsrestaurant. ‘s Middags ging ik weer aan de slag met mijn lijst bedrijven (prospects) een paar bedrijven van de lijst bellen en draaide ik mee op de binnendienst, bijvoorbeeld telefoontjes aannemen en afspraken met klanten inplannen voor de accountmanagers.”

Waar ben je het meest trots op?

“Dat ik die hele lijst met prospects heb afgewerkt en steeds betere gesprekken voerde. Hier zijn ook afspraken, offertes en zelfs orders uitgekomen; dit gaf dus echt resultaat. Ik dacht altijd dat verkoop gaat over overtuigen en onderhandelen. Maar bij EPLAN leerde ik dat het vooral gaat over goed luisteren en nagaan waar een bedrijf behoefte aan heeft. Vervolgens kun je in een open en eerlijk gesprek kijken of je met de producten en diensten van EPLAN daaraan kan bijdragen.”

Wat is je grootste blunder?

“De allereerste dag was ik gelijk te laat. Dat was een misverstand, lekkere eerste indruk. Iedereen bleek het grappig te vinden: ‘saucijzenbroodjes trakteren!’ riepen ze. Als je te laat komt, moet je de afdeling trakteren. Ik mocht die eerste keer gelukkig overslaan.”

Een aanrader?

“Zeker weten. Ik heb hier veel geleerd en het team was heel leuk. Op de binnendienst werken veel leeftijdsgenoten. Dat is heel gezellig. We hadden veel dezelfde interesses, ook zij hielden van een biertje op z’n tijd en iedereen was lekker open naar elkaar. Wat ik ook belangrijk vond, was de goede balans tussen ondersteuning en zelfstandigheid. Collega’s zitten dus niet over je schouder mee te kijken, maar ik kon altijd hulp vragen. Ik voelde me hier op mijn gemak. En – niet onbelangrijk – alles is hier top geregeld en de stagevergoeding is flink bovengemiddeld..

Zou je bij EPLAN willen werken?

“Drie van de vier collega’s op de Sales binnendienst hebben hier ooit stage gelopen. Dus dat zegt wel wat. Met de titel Medewerker EPLAN Sales Binnendienst zou ik na mijn afstuderen heel tevreden zijn. Mocht ik hier gaan werken, dan is het mijn ambitie om door te groeien naar de functie van accountmanager. Die zijn veel onderweg, elke dag is anders. Supertof.”

Ook stage lopen bij EPLAN? Leuk! Stuur je motivatie en cv naar info@eplan.nl.

Auteur

Roan Kramer

Office sales engineer, EPLAN B.V.

Werken bij EPLAN?

WEPLAN! Iedere dag werken wij samen met veel passie aan mooie projecten voor toonaangevende bedrijven. Samen met onze klanten kijken wij continu naar de mogelijkheden om engineeringsprocessen te optimaliseren. Om dit mogelijk te maken staat jouw talent voorop en bieden wij jou tal van mogelijkheden om jouw talent verder te ontplooien.

Bekijk de vacatures

Ontdek het EPLAN team!

Meer blogs

Support Engineer Roy Jansen beantwoordt de vraag achter de vraag

Support Engineer Roy Jansen beantwoordt de vraag achter de vraag

Het zijn gouden tijden voor engineers: door de voortschrijdende technologie biedt hun vak steeds meer mogelijkheden. Daarnaast groeit de vraag naar technische personeel. Leuk werk genoeg dus! Waarom koos Support Engineer Roy Jansen uit alle openstaande vacatures juist voor Eplan?
Meer lezen
EPLAN Office Sales Engineer Marco Theunissen:

EPLAN Office Sales Engineer Marco Theunissen: "Het geeft mij veel energie om klanten echt te helpen”

EPLAN stelt de klant centraal. Dat betekent ook dat Sales Engineers bij EPLAN een iets andere aanpak aanhouden. “Wij hebben een adviserende rol. Daar voel ik mij erg prettig bij. Ik zou het vervelend vinden om oplossingen aan te dragen waar een klant weinig aan heeft, puur om te verkopen. Dat zit niet in mij aard,” zegt Marco Theunissen.
Meer lezen
EPLAN Office Assistent Petra Willemsen:

EPLAN Office Assistent Petra Willemsen: "Werk met veel vrijheid, verantwoordelijkheid en eigen initiatief"

Hoe kunnen we nog klantvriendelijker zijn naar onze klanten? En welke werkprocessen kunnen efficiënter? Met haar 15 jaar ervaring bij EPLAN doet Petra Willemsen (61) meer dan een gemiddelde Office Assistent. In dit blog lees je wat zij als Office Assistent-plus doet en wat haar werk zo interessant en afwisselend maakt.
Meer lezen
EPLAN Account Manager Paulus van Dreumel:

EPLAN Account Manager Paulus van Dreumel: "Ik vertel het EPLAN verhaal vanuit een andere hoek"

Als EPLAN Accountmanager regio Zuid Machinebouw komt Paulus van Dreumel bij veel bedrijven over de vloer. Soms omdat ze hem uitnodigen en soms omdat hij zelf contact zoekt, maar altijd met een dosis gezonde interesse in hun organisatie en werkwijze. Wat voor gesprekken voert hij daar en wat vindt hij zo interessant aan zijn werk?
Meer lezen
Renewal manager Ares Hamid:

Renewal manager Ares Hamid: "Vanaf de start voelde ik me een volwaardig lid van het team"

Zijn twee stages bij EPLAN bevielen Ares Hamid zo goed, dat hij na zijn studie meteen weer bij EPLAN aan de slag ging. Hij doorliep een internationaal traineeship en ontwikkelde zich daarna tot de eerste EPLAN Renewal Manager wereldwijd. Waarom koos Ares voor EPLAN? En wat maakt dat hij na bijna vijf jaar nog steeds met veel plezier bij ons werkt?
Meer lezen
Stagiair Daniël van Kooi: “Stage was leerzaam en super leuk.”

Stagiair Daniël van Kooi: “Stage was leerzaam en super leuk.”

Wat er zo leuk is aan stagelopen? Je leert bedrijven kennen die je anders nooit zou leren kennen. Zoals EPLAN. Daniël van Kooi, derdejaars student commerciële economie, mocht vijf maanden meedraaien op de afdeling Sales binnendienst en raakte gefascineerd door deze nieuwe wereld. Zou hij bij EPLAN willen werken? “Nou, als ze het vragen, ga ik daar echt heel serieus over nadenken.”
Meer lezen
EPLAN Nederland scoort top 10 positie Best Workplaces van Nederland

EPLAN Nederland scoort top 10 positie Best Workplaces van Nederland

EPLAN Nederland is officieel benoemd tot Best Workplace door Great Place to Work! Op maandag 30 mei 2022 kregen we het officiële certificaat overhandigd en veroverde EPLAN de zesde plek in de top 10 van Best Workplaces in Nederland. Een benoeming om trots op te zijn, maar waarom vinden we dat eigenlijk zo belangrijk? Directeur Roger Scholtes en Manager HR André Verstegen leggen het uit.
Meer lezen
Een solide basis en waarmaken wat je belooft

Een solide basis en waarmaken wat je belooft

Ruim dertig jaar is in de wereldgeschiedenis niet zo lang. Maar in de wereld van de software staat drie decennia geleden min of meer gelijk met terug naar de steentijd. Ik kijk met genoegen terug op een tijd waarin EPLAN als pionier in Nederland voet aan de grond probeerde te krijgen. Dat lukte door waar te maken wat in de brochure stond.
Meer lezen
Wim Veenvliet zoekt de perfecte match

Wim Veenvliet zoekt de perfecte match

Sinds kort is Wim Veenvliet voor Rittal en EPLAN op zoek naar passende kandidaten om vacatures te vervullen. Hij kende beide organisaties al, dus weet dat hij op zoek is naar schaarse vaardigheden. “Je gaat uit van harde competenties op een CV, maar het draait uiteindelijk om de soft skills. Die komen pas in een gesprek naar voren.”
Meer lezen
Een kijkje in het leven van een EPLAN Application Consultant

Een kijkje in het leven van een EPLAN Application Consultant

Peter Hooimeijer is sinds 2009 bij EPLAN application consultant voor heel Nederland. De variatie en de vrijheid die deze functie met zich meebrengt zorgt ervoor dat Peter elke dag met veel plezier naar zijn werk gaat.
Meer lezen
Twee bedrijven, één doel

Twee bedrijven, één doel

Rittal en Eplan maken samen onderdeel uit van de Friedhelm Loh Group. Beide bedrijven zijn gevestigd in hetzelfde gebouw in Zevenaar. Voor Debbie Bujak, marketing communicatiespecialist bij EPLAN en Jisca Wemmers, marketing communicatiemedewerkster bij Rittal, is samenwerken dan ook vanzelfsprekend. ''Het is prettig om ideeën te kunnen uitwisselen", zegt Jisca. Debbie bevestigt: "Samen sta je sterk, je stuwt elkaar op naar een hoger niveau."
Meer lezen
Gezamenlijk de schouders eronder om de klant te helpen

Gezamenlijk de schouders eronder om de klant te helpen

Toen Productmarketing Manager Ernest Kappers bij EPLAN kwam, stond industriële software nog in de kinderschoenen. Na meer dan dertig jaar werkt hij hier nog met evenveel plezier en enthousiasme. De Smart Industry-revolutie motiveert hem om oplossingen dicht bij het primaire proces van de klant te bieden.
Meer lezen
Je kunt veel kanten op

Je kunt veel kanten op

In september 2018 werd medewerker Marketing en Communicatie Esmée Heijneman gevraagd om trainee te worden. Dat deed ze graag - en ze kreeg geen spijt. Heijneman, opgeleid in International Communication & Media aan de Hogeschool Utrecht, leerde het afgelopen jaar veel. En ze kijkt nu al uit naar een weekje meelopen op de afdeling Marketing en Communicatie in Engeland.
Meer lezen
Buiten je comfortzone leer je veel

Buiten je comfortzone leer je veel

Mike van Koppenhagen is Inside Sales Representative bij EPLAN. Sinds vorig jaar is hij scrum master. Een leerzame en waardevolle ervaring.
Meer lezen
Meerwaarde in klantproces bereiken

Meerwaarde in klantproces bereiken

Paulus van Dreumel is bij EPLAN accountmanager machinebouw voor Zuid-Nederland. Hij vindt het geweldig om samen met klanten te sparren over de optimalisatie van bedrijfsprocessen.
Meer lezen
Ontmoet ons HR-team

Ontmoet ons HR-team

HRM van EPLAN kenmerkt zich door persoonlijke benadering, passend bij een klein bedrijf en de professionaliteit, die behoord bij een groot bedrijf. Het HR-team werkt in deze twee werelden aan succes met fitte en gemotiveerde medewerkers.
Meer lezen
Process Consulting
Engineering Software
Implementation
Global Support