Ontmoet ons HR-team

Gepubliceerd op 15 november 2019 door Wim Veenvliet, Recruiter, EPLAN B.V.

HRM van EPLAN kenmerkt zich door persoonlijke benadering, passend bij een klein bedrijf en de professionaliteit, die behoord bij een groot bedrijf. Het HR-team werkt in deze twee werelden aan succes met fitte en gemotiveerde medewerkers.

Zo denken HR-manager André Verstegen, HR-medewerkster Wilma Polman en recruiter Wim Veenvliet erover. André wijst erop dat de ruim dertig medewerkers van EPLAN onderdeel uitmaken van een gezamenlijke HR-organisatie met Rittal en Cito Benelux met in totaal honderdvijftig mensen. Marc werkt als externe recruiter ook voor andere bedrijven en kan daarom goed vergelijken: “Veel zaken zijn hier goed geregeld.”

Veel afwisseling

Dat was voor Wilma Polman een reden om naar EPLAN te komen. Zij vormt samen met André de vaste kern van het team. “Sinds maart 2017 neem ik de administratieve kant voor mijn rekening, voor zowel het vaste als het tijdelijke personeel. Ik zorg er onder andere voor dat ons Personeelsinformatiesysteem up-to-date is, onderhoudt contacten met de uitzendbureaus en ben het centrale aanspreekpunt voor bedrijf, medewerkers en externe partijen bij ziekteverzuim.”

Daarnaast is Wilma actief in projecten zoals de begeleiding van de recent uitgevoerde 'health check'. Die vonden plaats in het kader van duurzame inzetbaarheid, met bloeddruk- en cholesterolmeting en een fietstest als onderdelen. “Ik vind het leuk om de boel administratief op orde te houden en daarnaast persoonlijke contacten te hebben. Dat maakt het werk divers. Begeleiding van mensen biedt een mooie uitdaging.”

Nuchter en nieuwsgierig

Wim Veenvliet ondersteunt Wilma en André al bijna 3 jaar wanneer dat nodig is bij het wervings- en selectieproces als recruiter. “Mensen vinden voor functies op HBO- en WO-niveau op het snijvlak van techniek en commercie is niet gemakkelijk”, weet hij. “Kandidaten die dat interessant vinden, zijn gewild. Je vindt ze bijna alleen door professionals met de juiste eigenschappen en competenties actief te benaderen via platforms zoals LinkedIn. Vervolgens is het zaak persoonlijk met hen in contact te komen en hen te enthousiasmeren over de mogelijkheden die EPLAN biedt.”

Dat is dankbaar en leuk werk, vindt Marc: “Kandidaten voor vacatures van EPLAN zijn vaak nieuwsgierige mensen, met wie je leuke gesprekken kunt hebben. En als je een sollicitant, die vaak kan kiezen uit verschillende werkgevers, en EPLAN bij elkaar weet te brengen en de click ziet ontstaan, geeft dat altijd weer een kick”.

Gemotiveerd en fit

André werkt inmiddels 19 jaar als HR-manager voor EPLAN, Rittal en Cito Benelux. “Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het ontwikkelen en implementeren van HR-beleid en het ondersteunen van directie en leidinggevenden bij de uitvoering hiervan. Voor de HR-strategie is een goed beeld van toekomstige ontwikkelingen in de sector belangrijk. Hoe de markt zich gaat ontwikkelen, bepaalt welke mensen, processen en structuren de organisatie nodig heeft. Vervolgens buig ik me over de vraag: hoe gaan we dat dan realiseren?”

Om succesvol in de markt te zijn, begint alles bij goed gemotiveerde, fitte medewerkers, weet André: “EPLAN is al heel lang 'a Great Place To Work'. Dat zegt EPLAN niet, maar onze medewerkers. Zij waarderen EPLAN als great workplace al jarenlang met een 8 en hoger!”

Ook is er aandacht voor duurzame inzetbaarheid. “De 'health check' was daarvoor de basis, de nulmeting van het werkvermogen in het bedrijf. Dat is het uitgangspunt voor initiatieven op het gebied van voeding, bewegen en ontspanning voor de komende jaren. Die initiatieven stemmen we af met de collega's, want ze moeten er wel iets mee willen en kunnen. Het mooiste is het, als de gezondheidsbevordering in het bedrijf zich ook in het privéleven voortzet. Het hogere doel is succesvol zijn met gemotiveerde en fitte mensen.”

Auteur

Wim Veenvliet

Recruiter, EPLAN B.V.

Werken bij EPLAN?

WEPLAN! Iedere dag werken wij samen met veel passie aan mooie projecten voor toonaangevende bedrijven. Samen met onze klanten kijken wij continu naar de mogelijkheden om engineeringsprocessen te optimaliseren. Om dit mogelijk te maken staat jouw talent voorop en bieden wij jou tal van mogelijkheden om jouw talent verder te ontplooien.

Bekijk de vacatures

Ontdek het EPLAN team!

Meer blogs

Support Engineer Roy Jansen beantwoordt de vraag achter de vraag

Support Engineer Roy Jansen beantwoordt de vraag achter de vraag

Het zijn gouden tijden voor engineers: door de voortschrijdende technologie biedt hun vak steeds meer mogelijkheden. Daarnaast groeit de vraag naar technische personeel. Leuk werk genoeg dus! Waarom koos Support Engineer Roy Jansen uit alle openstaande vacatures juist voor Eplan?
Meer lezen
EPLAN Office Sales Engineer Marco Theunissen:

EPLAN Office Sales Engineer Marco Theunissen: "Het geeft mij veel energie om klanten echt te helpen”

EPLAN stelt de klant centraal. Dat betekent ook dat Sales Engineers bij EPLAN een iets andere aanpak aanhouden. “Wij hebben een adviserende rol. Daar voel ik mij erg prettig bij. Ik zou het vervelend vinden om oplossingen aan te dragen waar een klant weinig aan heeft, puur om te verkopen. Dat zit niet in mij aard,” zegt Marco Theunissen.
Meer lezen
EPLAN Office Assistent Petra Willemsen:

EPLAN Office Assistent Petra Willemsen: "Werk met veel vrijheid, verantwoordelijkheid en eigen initiatief"

Hoe kunnen we nog klantvriendelijker zijn naar onze klanten? En welke werkprocessen kunnen efficiënter? Met haar 15 jaar ervaring bij EPLAN doet Petra Willemsen (61) meer dan een gemiddelde Office Assistent. In dit blog lees je wat zij als Office Assistent-plus doet en wat haar werk zo interessant en afwisselend maakt.
Meer lezen
EPLAN Account Manager Paulus van Dreumel:

EPLAN Account Manager Paulus van Dreumel: "Ik vertel het EPLAN verhaal vanuit een andere hoek"

Als EPLAN Accountmanager regio Zuid Machinebouw komt Paulus van Dreumel bij veel bedrijven over de vloer. Soms omdat ze hem uitnodigen en soms omdat hij zelf contact zoekt, maar altijd met een dosis gezonde interesse in hun organisatie en werkwijze. Wat voor gesprekken voert hij daar en wat vindt hij zo interessant aan zijn werk?
Meer lezen
Renewal manager Ares Hamid:

Renewal manager Ares Hamid: "Vanaf de start voelde ik me een volwaardig lid van het team"

Zijn twee stages bij EPLAN bevielen Ares Hamid zo goed, dat hij na zijn studie meteen weer bij EPLAN aan de slag ging. Hij doorliep een internationaal traineeship en ontwikkelde zich daarna tot de eerste EPLAN Renewal Manager wereldwijd. Waarom koos Ares voor EPLAN? En wat maakt dat hij na bijna vijf jaar nog steeds met veel plezier bij ons werkt?
Meer lezen
Stagiair Daniël van Kooi: “Stage was leerzaam en super leuk.”

Stagiair Daniël van Kooi: “Stage was leerzaam en super leuk.”

Wat er zo leuk is aan stagelopen? Je leert bedrijven kennen die je anders nooit zou leren kennen. Zoals EPLAN. Daniël van Kooi, derdejaars student commerciële economie, mocht vijf maanden meedraaien op de afdeling Sales binnendienst en raakte gefascineerd door deze nieuwe wereld. Zou hij bij EPLAN willen werken? “Nou, als ze het vragen, ga ik daar echt heel serieus over nadenken.”
Meer lezen
EPLAN Nederland scoort top 10 positie Best Workplaces van Nederland

EPLAN Nederland scoort top 10 positie Best Workplaces van Nederland

EPLAN Nederland is officieel benoemd tot Best Workplace door Great Place to Work! Op maandag 30 mei 2022 kregen we het officiële certificaat overhandigd en veroverde EPLAN de zesde plek in de top 10 van Best Workplaces in Nederland. Een benoeming om trots op te zijn, maar waarom vinden we dat eigenlijk zo belangrijk? Directeur Roger Scholtes en Manager HR André Verstegen leggen het uit.
Meer lezen
Een solide basis en waarmaken wat je belooft

Een solide basis en waarmaken wat je belooft

Ruim dertig jaar is in de wereldgeschiedenis niet zo lang. Maar in de wereld van de software staat drie decennia geleden min of meer gelijk met terug naar de steentijd. Ik kijk met genoegen terug op een tijd waarin EPLAN als pionier in Nederland voet aan de grond probeerde te krijgen. Dat lukte door waar te maken wat in de brochure stond.
Meer lezen
Wim Veenvliet zoekt de perfecte match

Wim Veenvliet zoekt de perfecte match

Sinds kort is Wim Veenvliet voor Rittal en EPLAN op zoek naar passende kandidaten om vacatures te vervullen. Hij kende beide organisaties al, dus weet dat hij op zoek is naar schaarse vaardigheden. “Je gaat uit van harde competenties op een CV, maar het draait uiteindelijk om de soft skills. Die komen pas in een gesprek naar voren.”
Meer lezen
Een kijkje in het leven van een EPLAN Application Consultant

Een kijkje in het leven van een EPLAN Application Consultant

Peter Hooimeijer is sinds 2009 bij EPLAN application consultant voor heel Nederland. De variatie en de vrijheid die deze functie met zich meebrengt zorgt ervoor dat Peter elke dag met veel plezier naar zijn werk gaat.
Meer lezen
Twee bedrijven, één doel

Twee bedrijven, één doel

Rittal en Eplan maken samen onderdeel uit van de Friedhelm Loh Group. Beide bedrijven zijn gevestigd in hetzelfde gebouw in Zevenaar. Voor Debbie Bujak, marketing communicatiespecialist bij EPLAN en Jisca Wemmers, marketing communicatiemedewerkster bij Rittal, is samenwerken dan ook vanzelfsprekend. ''Het is prettig om ideeën te kunnen uitwisselen", zegt Jisca. Debbie bevestigt: "Samen sta je sterk, je stuwt elkaar op naar een hoger niveau."
Meer lezen
Gezamenlijk de schouders eronder om de klant te helpen

Gezamenlijk de schouders eronder om de klant te helpen

Toen Productmarketing Manager Ernest Kappers bij EPLAN kwam, stond industriële software nog in de kinderschoenen. Na meer dan dertig jaar werkt hij hier nog met evenveel plezier en enthousiasme. De Smart Industry-revolutie motiveert hem om oplossingen dicht bij het primaire proces van de klant te bieden.
Meer lezen
Je kunt veel kanten op

Je kunt veel kanten op

In september 2018 werd medewerker Marketing en Communicatie Esmée Heijneman gevraagd om trainee te worden. Dat deed ze graag - en ze kreeg geen spijt. Heijneman, opgeleid in International Communication & Media aan de Hogeschool Utrecht, leerde het afgelopen jaar veel. En ze kijkt nu al uit naar een weekje meelopen op de afdeling Marketing en Communicatie in Engeland.
Meer lezen
Buiten je comfortzone leer je veel

Buiten je comfortzone leer je veel

Mike van Koppenhagen is Inside Sales Representative bij EPLAN. Sinds vorig jaar is hij scrum master. Een leerzame en waardevolle ervaring.
Meer lezen
Meerwaarde in klantproces bereiken

Meerwaarde in klantproces bereiken

Paulus van Dreumel is bij EPLAN accountmanager machinebouw voor Zuid-Nederland. Hij vindt het geweldig om samen met klanten te sparren over de optimalisatie van bedrijfsprocessen.
Meer lezen
Ontmoet ons HR-team

Ontmoet ons HR-team

HRM van EPLAN kenmerkt zich door persoonlijke benadering, passend bij een klein bedrijf en de professionaliteit, die behoord bij een groot bedrijf. Het HR-team werkt in deze twee werelden aan succes met fitte en gemotiveerde medewerkers.
Meer lezen
Process Consulting
Engineering Software
Implementation
Global Support