EPLAN Account Manager Paulus van Dreumel: "Ik vertel het EPLAN verhaal vanuit een andere hoek"

Gepubliceerd op 20 juli 2023 door Paulus van Dreumel, Account Manager, EPLAN B.V.

Als EPLAN Accountmanager regio Zuid Machinebouw komt Paulus van Dreumel bij veel bedrijven over de vloer. Soms omdat ze hem uitnodigen en soms omdat hij zelf contact zoekt, maar altijd met een dosis gezonde interesse in hun organisatie en werkwijze. Wat voor gesprekken voert hij daar en wat vindt hij zo interessant aan zijn werk?

Hoe ben je Account Manager geworden?

“Na mijn studie Bedrijfskundige Informatica begon ik bij een kantoorautomatiseerder in de binnendienst. Al snel merkte ik dat ik het juist leuk vind om met mensen te praten. Daarom ging ik in de buitendienst werken bij een bedrijf dat SolidWorks CAD-software en diensten voor de maakindustrie levert. Daar kwam ik erachter dat ik het interessant vind om dieper in bedrijfsprocessen te duiken: wat wil je bereiken en hoe denk je slimmer te kunnen engineeren? Daarom stapte ik na zes jaar over naar een Siemens PLM-software reseller waar ik met grotere organisaties kon meedenken over hun bedrijfsprocessen. Daarna kwam EPLAN op mijn pad.”

Waarom wilde je bij EPLAN werken?

“In mijn ogen waren EPLAN en ik de perfecte match. Ik weet veel over machinebouw, bedrijfsprocessen en softwareontwikkeling. Gezien mijn achtergrond kan ik het EPLAN verhaal vanuit een andere hoek dan alleen de elektro engineering vertellen. Juist daar had EPLAN in mijn ogen behoefte aan. Daar was ik heilig van overtuigd, dus ik heb de toenmalig directeur Harold van Waardenburg gebeld en enthousiast mijn verhaal verteld. Hij was al van plan om vanuit een bredere blik sales te gaan doen. Dus ik belde eigenlijk op het juiste moment.”

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

“Maandag werk ik op kantoor. Dan overleg ik met collega’s en loop ik altijd overal even binnen voor een praatje. Want de dagen daarop ben ik vooral onderweg, dan bezoek ik klanten en prospects. Vrijdag werk ik meestal thuis en doe ik de administratie. Dat betekent trouwens niet dat ik alleen op maandag contact heb met collega’s. Zo belde er afgelopen dinsdagochtend een consultant: ik ga zo op bezoek bij een nieuwe klant voor een installatie, kan je mij even bijpraten over hun cultuur en manier van werken?”

Waar praat je over met klanten en prospects?

“Hoe werken jullie? Lopen jullie ergens tegenaan? Hoe willen jullie je engineering verbeteren? Ik verdiep me eerst in de klant of prospect en laat ze hun verhaal vertellen. Zo probeer ik hun latente behoefte te ontdekken: hoe kunnen we met EPLAN jouw engineeringsprocessen stroomlijnen? Dat vind ik ontzettend interessant, ongeacht het bedrijf of de sector. Want elke organisatie is weer anders, maar hun engineeringsprocessen zijn vaak hetzelfde. Vaak gaat het daarbij om standaardisatie, configuratie en integratie. Of ik nou bij grote multinationals als ASML en Vanderlande langsga of bij een familiebedrijf met vijftien man. Ook heeft elk bedrijf weer zijn eigen, sterke kant. Kleine organisaties zijn vaak wendbaarder, maar minder bezig met innovatie. Terwijl de grote bedrijven echt vooruitdenken, maar vaker vastlopen doordat hun organisatiestructuur complex is. Dan probeer ik ze een spiegel voor te houden: zou deze aanpak bij jullie misschien ook beter werken? Zo zorg ik voor kruisbestuiving tussen klanten.”

Wat maakt jouw werk zo interessant?

“Het samenwerken. Aan de ene kant met klanten, om hun processen beter op elkaar af te stemmen. Maar ook met collega’s om samen een klant zo goed mogelijk te helpen. Zo werk ik ook veel samen met verschillende collega’s van andere afdelingen om klanten te ontzorgen. Ook de innovatieve kant van mijn werk is heel boeiend. Bij EPLAN dagen we onszelf continu uit om te blijven verbeteren. Ik houd van bedrijven die ook drie stappen vooruitdenken. Zo was ik laatst bij een start-up die pioniert met een nieuwe, duurzame manier van energie opwekken – erg fascinerend. Ook heb ik net een nieuwe klant geworven die laadpalen voor elektrische voertuigen ontwikkelt. De samenwerking en integratie tussen mechanisch, elektro en software engineering hebben de toekomst: kennis over dit vakgebied is essentieel voor de machinebouw en energietransitie. Ik merk al dat EPLAN een steeds grotere rol gaat spelen in het faciliteren van duurzamere energievoorziening. Het doet mij goed dat ik daar mijn bijdrage aan kan leveren.”

Is werken bij EPLAN wat voor jou? Bekijk welke vacatures er openstaan of stuur ons een open sollicitatie.

Auteur

Paulus van Dreumel

Account Manager, EPLAN B.V.

Werken bij EPLAN?

WEPLAN! Iedere dag werken wij samen met veel passie aan mooie projecten voor toonaangevende bedrijven. Samen met onze klanten kijken wij continu naar de mogelijkheden om engineeringsprocessen te optimaliseren. Om dit mogelijk te maken staat jouw talent voorop en bieden wij jou tal van mogelijkheden om jouw talent verder te ontplooien.

Bekijk de vacatures

Ontdek het EPLAN team!

Meer blogs

EPLAN Account Manager Paulus van Dreumel:

EPLAN Account Manager Paulus van Dreumel: "Ik vertel het EPLAN verhaal vanuit een andere hoek"

Als EPLAN Accountmanager regio Zuid Machinebouw komt Paulus van Dreumel bij veel bedrijven over de vloer. Soms omdat ze hem uitnodigen en soms omdat hij zelf contact zoekt, maar altijd met een dosis gezonde interesse in hun organisatie en werkwijze. Wat voor gesprekken voert hij daar en wat vindt hij zo interessant aan zijn werk?
Meer lezen
Renewal manager Ares Hamid:

Renewal manager Ares Hamid: "Vanaf de start voelde ik me een volwaardig lid van het team"

Zijn twee stages bij EPLAN bevielen Ares Hamid zo goed, dat hij na zijn studie meteen weer bij EPLAN aan de slag ging. Hij doorliep een internationaal traineeship en ontwikkelde zich daarna tot de eerste EPLAN Renewal Manager wereldwijd. Waarom koos Ares voor EPLAN? En wat maakt dat hij na bijna vijf jaar nog steeds met veel plezier bij ons werkt?
Meer lezen
Stagiair Daniël van Kooi: “Stage was leerzaam en super leuk.”

Stagiair Daniël van Kooi: “Stage was leerzaam en super leuk.”

Wat er zo leuk is aan stagelopen? Je leert bedrijven kennen die je anders nooit zou leren kennen. Zoals EPLAN. Daniël van Kooi, derdejaars student commerciële economie, mocht vijf maanden meedraaien op de afdeling Sales binnendienst en raakte gefascineerd door deze nieuwe wereld. Zou hij bij EPLAN willen werken? “Nou, als ze het vragen, ga ik daar echt heel serieus over nadenken.”
Meer lezen
EPLAN Nederland scoort top 10 positie Best Workplaces van Nederland

EPLAN Nederland scoort top 10 positie Best Workplaces van Nederland

EPLAN Nederland is officieel benoemd tot Best Workplace door Great Place to Work! Op maandag 30 mei 2022 kregen we het officiële certificaat overhandigd en veroverde EPLAN de zesde plek in de top 10 van Best Workplaces in Nederland. Een benoeming om trots op te zijn, maar waarom vinden we dat eigenlijk zo belangrijk? Directeur Roger Scholtes en Manager HR André Verstegen leggen het uit.
Meer lezen
Een solide basis en waarmaken wat je belooft

Een solide basis en waarmaken wat je belooft

Ruim dertig jaar is in de wereldgeschiedenis niet zo lang. Maar in de wereld van de software staat drie decennia geleden min of meer gelijk met terug naar de steentijd. Ik kijk met genoegen terug op een tijd waarin EPLAN als pionier in Nederland voet aan de grond probeerde te krijgen. Dat lukte door waar te maken wat in de brochure stond.
Meer lezen
Een tevreden Office Sales Engineer

Een tevreden Office Sales Engineer

Begin 2020 benaderde de recruiter van EPLAN Marco Theunissen voor een baan bij de afdeling Inside Sales. Marco was net afgestudeerd in Commerciële Economie aan de HAN in Arnhem. Aanvankelijk vond hij EPLAN moeilijk te plaatsen. Industrie? Paneelkasten? Elektronica? De branche was nieuw voor hem. Maar hoe meer hij hoorde, des te meer ging de specialisatie in industriële automatisering hem fascineren. Hij ging de uitdaging aan en raakte steeds enthousiaster. Hij grijpt de mogelijkheden om zich te blijven ontwikkelen met beide handen aan.
Meer lezen
Wim Veenvliet zoekt de perfecte match

Wim Veenvliet zoekt de perfecte match

Sinds kort is Wim Veenvliet voor Rittal en EPLAN op zoek naar passende kandidaten om vacatures te vervullen. Hij kende beide organisaties al, dus weet dat hij op zoek is naar schaarse vaardigheden. “Je gaat uit van harde competenties op een CV, maar het draait uiteindelijk om de soft skills. Die komen pas in een gesprek naar voren.”
Meer lezen
Een kijkje in het leven van een EPLAN Application Consultant

Een kijkje in het leven van een EPLAN Application Consultant

Peter Hooimeijer is sinds 2009 bij EPLAN application consultant voor heel Nederland. De variatie en de vrijheid die deze functie met zich meebrengt zorgt ervoor dat Peter elke dag met veel plezier naar zijn werk gaat.
Meer lezen
Twee bedrijven, één doel

Twee bedrijven, één doel

Rittal en Eplan maken samen onderdeel uit van de Friedhelm Loh Group. Beide bedrijven zijn gevestigd in hetzelfde gebouw in Zevenaar. Voor Debbie Bujak, marketing communicatiespecialist bij EPLAN en Jisca Wemmers, marketing communicatiemedewerkster bij Rittal, is samenwerken dan ook vanzelfsprekend. ''Het is prettig om ideeën te kunnen uitwisselen", zegt Jisca. Debbie bevestigt: "Samen sta je sterk, je stuwt elkaar op naar een hoger niveau."
Meer lezen
Gezamenlijk de schouders eronder om de klant te helpen

Gezamenlijk de schouders eronder om de klant te helpen

Toen Productmarketing Manager Ernest Kappers bij EPLAN kwam, stond industriële software nog in de kinderschoenen. Na meer dan dertig jaar werkt hij hier nog met evenveel plezier en enthousiasme. De Smart Industry-revolutie motiveert hem om oplossingen dicht bij het primaire proces van de klant te bieden.
Meer lezen
Je kunt veel kanten op

Je kunt veel kanten op

In september 2018 werd medewerker Marketing en Communicatie Esmée Heijneman gevraagd om trainee te worden. Dat deed ze graag - en ze kreeg geen spijt. Heijneman, opgeleid in International Communication & Media aan de Hogeschool Utrecht, leerde het afgelopen jaar veel. En ze kijkt nu al uit naar een weekje meelopen op de afdeling Marketing en Communicatie in Engeland.
Meer lezen
Buiten je comfortzone leer je veel

Buiten je comfortzone leer je veel

Mike van Koppenhagen is Inside Sales Representative bij EPLAN. Sinds vorig jaar is hij scrum master. Een leerzame en waardevolle ervaring.
Meer lezen
Meerwaarde in klantproces bereiken

Meerwaarde in klantproces bereiken

Paulus van Dreumel is bij EPLAN accountmanager machinebouw voor Zuid-Nederland. Hij vindt het geweldig om samen met klanten te sparren over de optimalisatie van bedrijfsprocessen.
Meer lezen
Ontmoet ons HR-team

Ontmoet ons HR-team

HRM van EPLAN kenmerkt zich door persoonlijke benadering, passend bij een klein bedrijf en de professionaliteit, die behoord bij een groot bedrijf. Het HR-team werkt in deze twee werelden aan succes met fitte en gemotiveerde medewerkers.
Meer lezen
Process Consulting
Engineering Software
Implementation
Global Support